keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Se pelätty ja odotettu kasvattajan/narttukoiran omistajan painajainen..

Huh, huh..  on se vaan kumma miten kaikki ikävät asiat aina kasaantuukin samaan aikaan. Tässä vielä pari viikkoa sitten oli kovasti suunnitelmia sijoitusnartulleni Helmille (LT Deep Blue Sea).. Jolle oli jo kiva uroskin valmiiksi katsottuna ja tarkoitus seuraavasta juoksusta siis astuttaa. Tästä tulevasta yhdistelmästä oli haaveena myös itselle blm tai tri pentu.. Toisin kävi..

Siirillä oli juoksu juuri ja se menikin sitten siskolleni hoitoon tärppien ajaksi.. Vaihdossa Helmi tuli sitten meille. Pojat olivat kovin innoisaan Helmistä ja hetki jo ajateltiinkin sen tekevän sitä odotettua juoksua :) Mitään ulkoisia merkkejä ei kuitenkaan Helmistä löytynyt. Helmi lähti kotiin ja pyysin seurailemaan nyt neidin käytöstä ja alapäätä, että mitä siellä tapahtuu.
Pian siellä sitten havaittiinkin neidin kovasti huolehtivan alapäästään, ja että sieltä myös hieman harmaata limaa tulee ulos. Tässä vaiheesa tietysti alkoi hälytyskellot soimaan ja olinkin itse onneksi iltavuorossa töissä ja saatiin samointein Helmi ultrattavaksi. Omiin silmiin osui heti että näkymä kohdusta ei ollut normaali ja pian ell totesikin että märkäkohtuhan se siellä :( Oli kuin olisi pölkyllä päähän lyöty, v***tuksen määrä sanoin kuvaamaton. Se mitä aina pelkää, oli nyt totta! Kohtu olisi poistettava ja Helmi leikattaisiin siis heti seuraavana aamuna.
Helmi tulikin meille sitten yöksi ja ihan uskomatonta että koirasta ei päällepäin olisi ikinä uskonut että se on sairas. Hirveä vauhti päällä muiden koirien kanssa ja ruokakin maistui normaalisti.
Aamulla aikaisin sitten mentiin klinikalle ja Helmi leikattiin. Leikkaus meni oikein hyvin ja Helmikin toipuu isosta leikkauksesta hyvää vauhtia <3 Pikaista paranemista Helmi <3

Täytyy kyllä todeta että nuo poikien nenät ovat ihan uskomattoman tarkkoja!! Nehän tiesivät jo paljon ennen meitä että jotain outoa nyt Helmissä on :/

Tässä vaiheessa sitten voikin edes hieman huokaista kun koira on kunnossa ja toipuu, että onneksi on kaikille sijoituskoirille ollut ehtona vakuutus.. Ilman vakuutusta lasku olisi ollut lähemmäs 1000€, auts :/

Helmin kohtu, joka täynnä sitä itseään :/

1 kommentti:

  1. Onneksi minulla,vaikka on narttukoiria ollut aina,yhdelläkään ei ole tarvinnut kohtua tai mitään muutakaan leikkauksia tehdä.Mutta onhan se hyvä,että koirilla on hyvät mahdollisuudet selvitä osaavien ammattilaisten käsittelyssä,jos tarvetta on.

    VastaaPoista